Velkommen

I FDF møder vi børn og unge med fantasi, fællesskab og en kristen holdning til livet. Vores kerneaktiviteter er bl.a. friluftsliv, musik og leg.

Du kan nu støtte FDF Tommerup St. via dit strømforbrug!

01.01.2017

Det koster dig altid penge at bruge strøm, men hvad hvis lidt af dem gik til dit barns aktiviteter - det er da en win-win situation...


Lidt af hvert...

På den her side, vil man kunne finde lidt af hvert. Det kan være nyt fra bestyrelsen eller nyt fra interessenetværk.

 

Støt FDF Tommerup St. via din el-regning ...

Det koster dig altid penge at bruge strøm, men hvad hvis lidt af dem gik til dit barns aktiviteter - det er da en win-win situation...

Kære FDF familie! 

Vi er tilmeldt FynskSupportEl, som er en "sponsor" ordning hos Energi Fyn. Det betyder, at hvis du vælger at støtte netop vores forening, så giver Energi Fyn 2 øre pr. kWh, som du bruger. Det er ikke noget, der bliver lagt oven i din pris.

Du bliver "sponsor", men Energi Fyn betaler. Det kan blive til mange penge, hvis der er mange som vælger at støtte os. Du kan støtte både som privat og erhvervsdrivende – forbruget må dog højst være 100.000 kWh om året.

For at få FynskSupportEl, som dit el-produkt, skal du gå ind på www.fynsksupportel.dk og tilmelde dig, det er også her, at du skal vælge hvilken forening du ønsker at støtte. Alle kan tilmelde sig – også selv om du ikke i dag får el fra Energi Fyn.

Du får din el på sædvanligvis, og vil ikke mærke forskel – det eneste du skal gøre er at vælge FynskSupportEl på www.fynsksupportel.dk, hvor du også kan læse mere om ordningen.

Med venlig hilsen

 

FDF Tommerup St.

Hvad en lejr-tante oplever på en sommerlejr ...

FDF Tommerup st.- Sommerlejr 28 juni – 3 juli 2014 på Birkholm.

 

”En Tantes oplevelse”

 

Lørdag d. 28 juli Kl. 9.00 henter den ene tante den anden tante for at køre til Ratzausminde havn.

Her mødes vi med de 13 børn og nogle af de voksne der skulle med på sommerlejr.

Alle får en redningsfest på og Det gode skib Olivia bliver lastet med børn, voksne og lidt bagage. Og alle får undervisning af  skibets kaptajn Poul Pedersen fra Vestfyns Efterskole. Han fortæller om hvordan man opfører sig ombord på et skib.

Så går turen over Svendborg sund med skiftende styrmand. Alle store som små får lov at styrer skibet alt imens Kaptajn Poul har det store overblik.

Efter en 5 kvarters sejlads kan vi se 3 FDFere på havnen på Birkholm. De havde overnattet på Birkholm efter at have kørt og sejlet alt vores bagage over Ærøskøbing og Marstal for til sidst at læsse det i postbåden. Derfra over på Pouls traktor på Birkholm for at køre de 800 m til Vestergård hvor lejeren skal anlægges.

Vi kommer alle af båden i god ro og orden. Og i samlet flok går vi gennem den lille by, taler med manden der bor i den gamle skole, runder gadekæret med alle klokkefrøerne, forbi huset hvor de to fiskere bor og ender på Vestergård.  Det er en trelænget gård hvor vi må slå teltene op og vi må bruge laden.

Nøj her er dejligt. Her er stille, fuglene synger, ingen biler, kun et par ATV-er og et par cykler.

Alle deltagere bliver fordelt i teltene: et pigetelt, to drengetelte og to tantetelte.

Da alle er indlogeret er der tur til vandet hvor Jesper T og Mads står med reb så langt ude som børnene måtte gå ud, en snild opfindelse som virkede.

De næste dage bød på krabbefiskeri, sandormefangst, væbner der sov i bivuak og byggede sivbåd, og tumlinge der stod tidlig op en morgen for at tage ud at fiske. Væbner og seniorvæbner var på natløb, lidt uhyggeligt men stolte da de igen sad i forsamlingshusets køkken og fik varm kakao og kiks kl. 03 om natten.  Hver dag skulle alle være med til at lede efter tutten. En af dagene var der hygge ved bålet, hvor de der havde lyst kunne lave ting i brændt træ. Der var også vandolympiade som tanterne havde arrangeret hvor bl.a. lederne skulle spille vandhåndbold med en ballon. Det gjorde de godt og vi andre morede os. Tanterne var hårde og uretfærdige dommere med deres egne regler og det skal lige nævnes, at stik imod al forventning vandt væbner og seniorvæbner over de andre to hold.

Aftensmaden blev lavet over bål to aftener og hver aften var der lejrbål med sang, sketch og historie.. Meget meget hyggeligt også selv om vejret var lige lovlig frisk. En aften så vi en dobbelt regnbue samtidig med den smukkeste aftensol.

Som tante på sin første lejer var det hyggeligt at opleve friske og energiske børn der gik til opgaverne med krum hals. Næsten hver morgen blev vi vækket af Kredslederens trompet og så var det ud af soveposen. Der var havregrød og hjemmebagt brød til alle.  Til frokost blev der enten smurt mad som tanterne transporterede ud til de steder hvor fdferne nu var eller vi spiste i lejren.

Vi var tre tanter der hver dag lavede maden i øens forsamlingshus og kørte det ned i lejren med trillebør. I forsamlingshuset var også det toilet og bad vi måtte bruge så derfor gik vi rigtig meget.  Det gav også anledning til mange gode snakke frem og tilbage fra køkken eller toiletbesøg til lejren. Vi har regnet ud at alle har gået mindst 5 km hver dag + alt det løse. Så der var ingen der havde problemer med at sove om natten. Og der var ikke mange der havde brug for ”hjem ve´ pillerne”.

Den sidste dag hjalp vi hinanden med at tage lejren ned og få al bagagen kørt ned til havnen så det kunne komme med postbåden. Tre voksne fulgte med bagagen som vi mødtes med igen i Ratzausminde havn.

Vi andre tog fra Birkholm kl. 15. Skipper havde en lille overraskelse til os. På hjemturen skulle vi øve ”mand over bord” og den prøve bestod vi også. 

Vel hjemme igen mødte vi forældrene og som sædvanlig efter en FDF lejer var det trætte men glade børn der nu skulle hjem igen.

Tak for en dejlig tur på en fantastisk ø med en flok fantastiske børn og voksne.

Ses vi på en anden FDF-lejr engang?

Mange hilsner fra den ene tante.